Pärnu majandusosakonna juhataja lahkub omal soovil ametist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme ametist lahkuv Pärnu majandusosakonna juht Janno Aringo (paremal) vaatab, kuidas GoBus Pärnu juht Andrus Kärpuk uut elektroonilist piletikompostrit demonstreerib.
Homme ametist lahkuv Pärnu majandusosakonna juht Janno Aringo (paremal) vaatab, kuidas GoBus Pärnu juht Andrus Kärpuk uut elektroonilist piletikompostrit demonstreerib. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Janno Aringo lahkub omal soovil ametist, saades tubli töö eest seitsme kuupalga suuruse preemia.


Aringo kuupalk on 26 000 krooni, seega tuleb preemia 182 000 krooni. Tema viimane tööpäev on homme.

Hulk kuulujutte ja küsimusi
Ametlikult kinnitavad nii linnavalitsus kui Aringo, et nende omavaheline koostöö oli hea ja inimene läheb uusi väljakutseid otsima. Mitteametlikult on lahkumisega seotud hulk kuulujutte ning küsimusi.

Aringo suhted linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saarega halvenesid pärast seda, kui kaitsepolitsei oli linnajuhtide kabinetid läbi otsinud. Avalikult küll seda teineteisele ei öeldud, kuid riigihanke nõuete rikkumises kahtlustatavaid linnajuhte vaevas küsimus, millise info põhjal kapo majja tuli.

Suhted teravnesid kevadel, mil linnavalitsus kahele ametnikule distsiplinaarkaristuse määras. Linnaametnikud peavad oma ametiautoks renditud A-klassi Mercedeseid hoidma linnavalitsuse parklas, Aringo ja üks teine ametnik seda ei teinud.

Linnavalitsuse ametlikku seisukohta esindanud linnasekretär Tiina Roht polnud nõus, et distsiplinaarkaristust ja ametist lahkumise preemiat seostatakse. “Igaüks võib eksida kehtestatud reeglite vastu, see ei anna veel põhjust kogu tema tööd halvasti hinnata,” lausus ta.

Ootamatult suur lahkumispreemia
Roht lükkas ümber Pärnu Postimehe veebikommentaarides ilmunud väited, nagu oleks Aringo 13. kuupalgast ilma jäetud. “Aringo sai 13. palka nii sel kui eelmisel aastal,” kinnitas ta.

Kui võrrelda Aringo lahkumispreemiat 2008. aastal linnavalitsusest lahkunud ametnike hüvitistega, on tema kompensatsioon üllatavalt suur.

Kui sotsiaalosakonda juhtinud keskerakondlane Riho Alliksoo omal soovil töölt lahkus, maksti talle vaid kolm kuupalka preemiat. Avalike suhete teenistuse juhataja Maily-Maria Kiviselja kompensatsioon oli kaks kuupalka.

Nimetuks jääda soovinud poliitiku sõnutsi soovis Aringo algul 12 kuupalka, kuid lõpuks lepiti kokku seitsme kuupalga peale.

Aringo näeks heameelega, et tema lahkumisest üldse ei kirjutataks. “Missioon sai täis,” lausus ta ja lisas, et tema suhted Viisitamme ja Saarega olid normaalsed.

Majandusosakonna juhatajana hakkab esmaspäevast tööle Mait Talvoja, kes varemgi on sel ametikohal töötanud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles