Vana-Pärnus läheb jälle torude vahetamiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonitorustiku ehitamine. Foto on illustreeriv.
Kanalisatsioonitorustiku ehitamine. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Aktsiaselts Pärnu Vesi kuulutas välja riigihanke Emajõe tänava survekanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimise projekteerimis- ja ehitustööde tegemiseks. Praeguse kava kohaselt peaks töö tehtud saama novembri lõpuks.

Hanke võitja peab projekteerima ja ehitama Emajõe tänavale olemasoleva 500millimeetrise betoontoru asemele uue kaasaegse kanalisatsiooni survetorustiku. Asendatava torustiku pikkus on ligikaudu 440 meetrit, teatas vee-ettevõte.

„See on peasurvetorustik, mis viib solki veepuhastusjaama. Torustik on amortiseerunud, seal on olnud avariisid,“ märkis Pärnu Vee juhiabi Maarja Leht.

Pärnu Vee teatel asendatakse koos survetorustikuga torustikuga ristuvad kinnistute veeühendused. Uus torustik annab töökindluse Pärnu linna paremkalda, Paikuse ja Sauga valla ning Sindi linna reovee ärajuhtimiseks.

Hankelepingu kavandatav alguskuupäev on 1. mai ja kavandatav lõppkuupäev 29. november.

Pakkuja või ühispakkujate viimase kolme majandusaasta netokäive ehitustööde tegemisel peab olema keskmiselt miljon eurot aastas.

Pakkuja peab viimase viie aasta jooksul olema teinud ja lõpule viinud vähemalt kolm hankelepingut, mille raames rajati või rekonstrueeriti ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni torustikke hankelepingu elluviimise ajaks hoonestatud tiheasustusega piirkonnas, iga hankelepingu raames rajatud vee- ja kanalisatsioonitorustike kogupikkus minimaalselt kaks kilomeetrit.

Pakkumiste esitamise tähtaeg on 2. aprill.

Lepingu rahastaja on Pärnu Vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles