Ahti Kõo peab lahkuvale ametnikule preemia maksmist raiskamiseks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo. Foto: Urmas Luik

Volikogu esimees Ahti Kõo ütles, et kuigi majandusosakonna juhatajale seitsme kuupalga suuruse preemia maksmine on raiskamine, ei saa ta Pärnu linna kõrgeima võimuesindajana midagi teha linnavalitsuse korralekutsumiseks.


Raadio Pärnu teatel kinnitas Kõo, et majandusosakonna juhatajale 182 000kroonise preemia määramist ei ole arutatud ühelgi nõupidamisel, kus tema on osalenud: ei linnavalitsuse istungil, nõupidamisel ega koalitsioonis. Volikogu esimehe ütlust mööda sai ta Aringole suure preemia määramisest teada ajakirjanduse vahendusel ja see näitab, et linnavalitsuse ja volikogu suhted ei ole head.



Kõo väitel on linnapea Mart Viisitamm on öelnud, et volikogu on ainult formaalsus, mida temal vaja ei ole.



Küsimusele, miks volikogu esimees Kõo sellises situatsioonis tagasi ei astu, vastas ta, et tagasiastumist kaalub ta vähemalt kord kuus, kuid ta ei näe koalitsiooni ridades ühtegi sellist poliitikut, kes oleks vähemalt niisama kriitiline kui tema. Kõo ütles, et tal on tihti Pärnu linnavalitsejate tegude pärast häbi, ja tunnistas, et tema avaldust võidakse tõlgendada populismina.



Kõo rääkis, et teeb Reformierakonna fraktsiooni esimehele Vello Järvesalule ettepaneku Aringo premeerimist fraktsioonis arutada, kuid sisuliselt oleks see vaid info ärakuulamine.



Küll teadis Aringole ülisuure preemia maksmist üks Kõo erakonnakaaslane, kelle sõnul soovis linnavalitsus Aringost juba ammu lahti saada, selleks uuriti tema ametiauto kasutamist ja korraldati juurdlusi.



Mitteametlikel andmetel halvenesid Aringo suhted Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saarega pärast seda, kui kaitsepolitsei oli linnajuhtide kabinetid läbi otsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles