Voltvet ühines külastusmänguga "Unustatud mõisad"

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas. Foto: Henn Soodla

Esmaspäeval saavad Voltvetis kokku Lääne- ja Lõuna-Eesti mõisakoolid, et teha viimased ettevalmistused 13. juunil startivaks külastusmänguks “Unustatud mõisad”.


Külastusmängus osalevate mõisakoolide esindajaid võõrustav Voltveti mõis, Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppekoht Tihemetsas avab külastajatele uksed esimest suve, andis teada kutsehariduskeskuse teabetalituse juhataja Anneli Puudersell.



Mängu põhikorraldus on traditsiooniline: igal täistunnil toimub mõisates giidiga jalutuskäik. Avatud on näitused ja kohvikud. Koolide tugevuste ja mõisate eripära rõhutamiseks korraldatakse kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.



Osavõtjad saavad esimesest külastatavast mõisast osalejaraamatu, millesse koguvad külastuspäevadel mõisatest templeid. Vähemalt kümmet mõisat külastanute vahel loositakse välja kutseid sügisel ühes Eestimaa mõisas toimuvale teatrietendusele.



Külastuspäevad on 13. ja 27. juuni, 11., 12. ja 30. juuli, 8. august. Mõisad on külastuspäevadel avatud 10-18.40.



Ühtekokku võtab külastusmängust sel aastal osa 30 mõisat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles