Lavassaare ettevõte pani varaste tabamiseks välja preemia

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud klaas
Purunenud klaas Foto: images.com

Lavassaare kommunaalettevõte pani välja 5000 krooni suuruse preemia informatsiooni eest, mis aitaks tabada kurjategijad, kes tungisid osaühingu Lavassaare Kommunaal traktorigaraaži ning rüüstasid seal traktori MTZ-820.


Traktori küljest varasti pea kõik, mis sealt ära kruvida annab. „Varastest jäi järele ainult traktori raam,“ ütles Lavassaare vallavanem Ene Täht, kelle jutu järgi on kahju ligikaudu 50 000 krooni.



Garaaži on sisse murtud ajavahemikul 25. aprillist 4. maini.



Vaevatasu makstakse välja ainult reaalselt kasutatava informatsiooni eest, mida politsei saab kuriteo avastamiseks kasutada, teatas OÜ Lavassaare Kommunaali juhatus.



Tähe sõnutsi on viimasel ajal olnud Lavassaares ridamisi muidki vargusi ja lõhkumisi.



Hiljuti varastati näiteks kohaliku jäätmejaama ümbert poolsada meetrit võrkaeda, vallamaja juurest läks kaduma 240-liitrine prügikast koos prügiga.



Eelmisel nädalal visati Lavassaares prügikastiga sisse aktsiaseltsi Tootsi Turvas kontori pakettuks ja lõhuti ühe naabermaja trepikojas, samuti löödi puruks kaupluse juures savist lilleklump.



Tootsi Turba Lõuna-Eesti regiooni tootmispiirkonna juhi Valeri Vesselovi sõnutsi on vargad viinud turbatootmisettevõttest ära nii metalli, seadmeid, elektrikaablid kui kütust. „Viimasel ajal on vargused sagedasemaks muutunud,“ ütles ta. „Rohkem on ka niisama rüüstamist lihtsalt lõhkumise pärast.“



Vesselovi jutu järgi on „vägitegude“ arvatavad toimepanijad kohalikele teada, et keegi neist pole väidetavate pattude eest karistada saanud, elab rahvas hirmu all.



Vesselovi ütlust mööda on politseid nähtud kahtlustatavatega mitu korda rääkimas, kuid kas sellel tulemust on, pole Lavassaare elanikele teada. „Politseilt võiks olla rohkem tagasisidet,“ arvas ta. „Vallalehtki võiks karistused avaldada.“



Kui kuritegevus vallas ei vähene, tuleks nii vallavanema kui turbatootmisfirma juhi sõnutsi kaaluda kohaliku rahvamaleva asutamist. „Meil on julgeid inimesi, kes tuleks välja ja julgeks korrarikkujatele märkusi teha või politseile abi saamiseks helistada,“ märkis Vesselov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles