Politsei hindas jalakäijate käitumise vastutustundetuks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniidu tänava ja Riia maantee ristmik on üks Pärnu tihedama liiklusega kohti.
Papiniidu tänava ja Riia maantee ristmik on üks Pärnu tihedama liiklusega kohti. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu politseijaoskonna politseinikud koos abipolitseinikega kontrollisid tänahommikusel tipptunnil suvepealinnas kergliiklejaid, kelle käitumine jätab korrakaitsjate kinnitusel paremat soovida.
 

Pärnu konstaablijaoskonna piirkonnavanema Anna Kristiina Läti teatel kontrollisid korrakaitsjad reede hommikul kella 7 ja 8 vahel Papiniidu tänava ja Riia maantee ristmikku, mille lähedal asub Pärnu suurimaid koole Koidula gümnaasium.

Politseinike silme all ületasid bussilt tulnud lapsed sõiduteed vales kohas või punase tulega.

“Tegu on Pärnu linna ühe suurima ristmikuga ja hommikuse tipptunniga ning selline käitumine on äärmiselt ohtlik,” ütles Lätt. “Suur liiklusvool ja seal vahel ekslevad jalakäijad, kellest enamik on koolilapsed ja -noored – seda kõike oli isegi hirmus vaadata. Suur õnn, et sõidukijuhtide reaktsioon on piisavalt kiire ja õnnetused olemata.“

Politsei tabas ristmikul ühe tunniga 22 kergliiklejast rikkujat ja Läti arvates ei vaja see arv pikemat kommentaari.

Politsei pani kõigile liiklejatele südamele, et liikluses peab olema tähelepanelik. Sõidutee ületamine selleks ettenähtud kohas ja ajal ei ole vajalik asjata – see tagab ohtu liikluse. Samuti palub politsei lapsevanemail oma lastele üle korrata liikluse põhitõed.

“Hommikul unine koolilaps, kes astub teele bussi tagant või jookseb üle tee selleks mitte ette nähtud kohas ja keelava fooritulega, riskib iga päev sellega, et ta ise satub õnnetusse või põhjustab õnnetuse, kuna sõiduk peab tegema äkkpidurduse või ohtliku manöövri,” nentis politsei pressiteenistus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles