Linnavalitsus ootab ettevõtetelt taotlusi toetuse saamiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Veel kaks nädalat on võimalik Pärnu linnas tegutsevatel ettevõtetel esitada taotlusi ettevõtlustoetuse saamiseks. Taotlus on mõeldud ettevõtetele, kes soovivad oma tegevusega laieneda välisturgudele. Samuti neile, kes juba tegelevad ekspordiga, ent soovivad teha seda senisest aktiivsemalt.

Ettevõtlustoetus on suunatud eksperdi kaasamiseks toote- ja teenusearenduse nõustamisel, toote- ja teenusearendusprojektide koostamiseks, eksperdi kaasamiseks tehnoloogiaalaseks nõustamiseks, ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringute tegemiseks, tööalasteks täiendkoolitusteks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja neil osalemiseks.

Võrreldes eelmisel aasta tingimustega, on sel aastal võimalik toetust taotleda ka põhivarasse investeerimiseks, sisemessidel osalemiseks ja turundustegevusteks.

Toetussumma alammääraks on 1000 eurot ja ülemmääraks 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas. Taotluse eelarves peab olema ette nähtud omafinantseering, mille suurus on vähemalt 30% projekti kogumahust. Projekt tuleb ellu viia 12 kuu jooksul alates toetuse eraldamise otsusest, st ajavahemikul juuni 2013 kuni mai 2014.

Taotluse esitamise tähtaeg on käesoleva aasta 30. aprill. Juhul kui selleks ajaks ei laeku linnavalitsusele projektitaotlusi piisavalt, kuulutatakse välja teine taotlusvoor ja taotluse esitamise tähtajaks on sel juhul 30. september.

Möödunud aastal eraldati toetust neljale ettevõttele kogusummas 13 779.70 eurot. Ekspertkomisjon otsustas toetada OÜd Traypro, OÜd Aknakoda, OÜd Idegran Invest ja OÜd B2H. Taotluse esitas üheksa ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles