Ühinevad vallad esitavad dokumendid Pärnu maavanemale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavassaare valla ja Eesti lipp.
Lavassaare valla ja Eesti lipp. Foto: Urmas Luik

Täna esitavad Audru vald ja Lavassaare vald Pärnu maavanemale Andres Metsojale haldusterritoriaalse korralduse muutmist eeldatavad dokumendid.

Maavanem peab omakorda esitama haldusterritoriaalse korralduse muutmise taotluse koos nõutava dokumentatsiooniga ja omapoolse arvamusega siseministeeriumile kümne päeva jooksul nende laekumisest arvates, teatas Pärnu maavalitsus.

Eelmise aasta detsembris tegi Lavassaare vallavolikogu ettepaneku Audru vallale alustada liitumiskõnelusi. ”Mul on väga hea meel, et mõlemal kohalikul omavalitsusel on seni jätkunud tugevat tahet ja kannatlikkust ettevõetud protsess lõpuni viia,“ märkis Metsoja.

Audru valla ja Lavassaare valla ühinemise kohta on teadaolevalt mõtteid mõlgutatud vähemalt 1997. aasta maist, kui tuli esimene algatus Lavassaare vallavalitsuselt ja vallavolikogult.

Audru valla ja Lavassaare ühinemine oli läbi kaalutud ja ühiselt kokku lepitud juba Pärnu maavanema 2000. aasta detsembris siseministeeriumile esitatud Pärnu maakonna  haldusterritoriaalse korralduse muutmise ettepaneku põhivariandis.

Pärnu maakonnast pärit Eesti taasiseseisvumisperioodi esimene ühinemiskogemus oli Pärnu-Jaagupi alevi ja Halinga valla ühinemise näol 1996. aastal.

Järgmine ühinemislaine Pärnumaal oli 2005. aastal, kui maakonna lõunaosas ühinesid Kilingi-Nõmme linn, Saarde vald ja Tali vald, millest moodustus Saarde vald. 2009. aastal toimus ainus kohalike omavalitsuste ühinemine kogu Eesti peale ainult Pärnumaal, kui Kaisma vald liitus Vändra vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles