Kaevetööde praak lõhub autosid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd.
Kaevetööd. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnatänavatel on lihtne oma auto ära lõhkuda, sest kaevetööde tagajärjel on sõiduteel asfalt vajunud ja autojuhtide hinnangul mitmes kohas kaevetööd korrektselt märgistamata.


Pärnakas Marek sõitis üleeile öösel Tallinna maanteel lahtikaevatud kraavi, mis oli tema sõnul poole auto laiune, vahendas Raadio Pärnu.



Pauk oli nii suur, et auto turvapadjad läksid lahti ja autol olid rikutud amordid ning veljed. Mareki arvates oli õnnetuse põhjuseks see, et kaevetöödele viitav märgistus oli puudulik, samuti oli udu ja öise pimeduse tõttu nähtavus halb.



Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela ütles raadiole, et temale teadaolevalt olid konkreetsel juhul kiirust piiravad märgid teel ja ehitaja versiooni kohaselt sõitis juht kahe märgi vahelt kaevikusse. Tallinna maanteel teostas kaevetöid AS Terrat.



Mareki sõnade järgi polnud maanteel õnnetuse ajal näha töömehi ega tehnikat ja hiljem selgus, et teetöölised olid parasjagu einestamas. Ta ütles, et sõitis sinna, kuhu märgid teda suunasid, ja kiirus võis olla 40 kilomeetrit tunnis.



Toomas Tammela ütlust mööda on enamik autode lõhkumisi toimunud kaevetööde tegijate süül, kuid autojuhidki ei kipu lubatud sõidukiirust järgima.



Kui õnnetus juhtub, peab kohale kutsuma politsei. Tammela ütles, et sel kevadel on olnud kolm juhtumit, kui autojuhid kaevetööde tõttu oma auto ära lõhkusid. Üks neist juhtus Pikal, üks Rääma tänaval ja kolmas Tallinna maanteel.



Kõige hullem piirkond on Rääma tänav, kus pärast kaevetööde lõppu on toimunud järelvajumine. Linnavalitsus laseb ehitajal töö uuesti teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles