Sindi linn tähistas 75. sünnipäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis tähistati linna 75. aastapäeva.
Sindis tähistati linna 75. aastapäeva. Foto: Urmas Luik

Sindi sai linnaõigused 1. mail 1938. aastal, mis andis põhjuse täna linna 75. aastapäeva tähistada.

Sindit teatakse viimasel ajal kõige rohkem seoses kunagise kalevivabriku tarvis rajatud paisuga, sest hiljutine uputus on veel paljudel meeles. Täna aga kogunes rahvas sünnipäeva tähistama, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Enne tähtsat päeva sai raekoja kellatorn kella, milleks omal ajal andis 1000 krooni president Konstantin Päts. Seega sai auvõlg likvideeritud.

"Pidu on kindlasti kõige rohkem ikka rahva südames, panustatud ongi selle peale. Ka kell on pandud inimeste enda annatuste eest, mitte linna raha eest," rääkis Sindi linnapea Marko Šorin teleuudistele.

Piduliste pilku köitis rahva hulgas liikuv hobune, vormis ratsanik seljas. Selgus, et initsiatiivikad mehed soovivad Tori hobust kasutada politseipatrullides, kaitseväes või keskkonnakaitses ja asja edendamiseks on asutatud mittetulundusühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles