Maavalitsuses saab tasuta õigusalast nõu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Advokaadibüroo RAAVE korraldab koostöös Pärnu maavalitsusega 20. mail maavalitsuse saalis tasuta õigusalase nõustamispäeva.

Paljudele on kvalifitseeritud õigusabi majanduslikult kättesaamatu. Eri meediakanalites kajastatakse õigusküsimusi, kuid õigussuhete keerukust arvestades osutub sageli nende kohandamine konkreetse elulise sündmusega mittespetsialistile üle jõu käivaks, seisab Pärnu maavalitsuse teates.

„Õigussüsteem saab aga olla efektiivne ainult juhul, kui selle süsteemi pakutavatest võimalustest ollakse piisaval määral teadlikud ja neid võimalusi kasutatakse,“ leidis vandeadvokaat Liane Raave.

„Õigusteadlikkus on aastatega tõusnud, kuid siiski puutun oma töös iga päev kokku olukordadega, kus ei ole osatud üldse või siis õigel ajal oma õiguste eest seista ja seetõttu on seadusega ettenähtud õigused minetatud ja pettumus suur,“ lisas Raave.

Advokaadibüroo RAAVE soovib osaleda selle probleemi leevendamisel. ,,See on hea võimalus Pärnumaa elanikel ja ettevõtjatel, kellel on juriidilisi küsimusi seoses perekonna- või pärimisõigusega, korteriühistuga, erinevate lepingutega, ärisuhetega, maksejõuetusega või muuga, saada kogenud advokaatidelt tasuta nõu,’’ ütles Pärnu maasekretär Rita Kosenkranius.

Advokaadibüroo RAAVE juristid ja advokaadid nõustavad nõustamispäeval elanikke ja ettevõtjaid järgmistes õigusvaldkondades: perekonnaõigus, pärimisõigus, tööõigus, asjaõigus, lepinguõigus, tarbijaõigus ja äriõigus, samuti korteriühistu liikmelisuse, maksejõuetuse, täitemenetluse ja kohtumenetlusega seonduvates küsimustes.

Tagatud on nii eesti- kui venekeelne nõustamine. Bürood esindavad vandeadvokaat Liane Raave ja advokaat Tatjana Dobolina ning juristid Maris Tekkel ja Tenno Parmas.

Tasuta õigusalane nõustamispäev toimub Pärnu maavalitsuse teise korruse saalis, vajalik on eelregistreerimine. Ühe inimese kohta on arvestatud kuni 30 minutit nõustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles