Maakogus mõeldi Pärnumaa tulevikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisel Pärnumaa maakogul arutati maakonna tuleviku ja arengustrateegia üle, samuti räägiti omavalitsuste tulubaasist ja haldussuutlikkusest.
Teisel Pärnumaa maakogul arutati maakonna tuleviku ja arengustrateegia üle, samuti räägiti omavalitsuste tulubaasist ja haldussuutlikkusest. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel Pärnus toimunud teine Pärnumaa maakogu tõi kokku volinikud kõikjalt maakonnast. Päeva esimesel poolel arutati maakonna tuleviku ja arengustrateegia üle, teisel poolel jõuti aruteluga omavalitsuste tulubaasi ja haldussuutlikkuseni.


Sõna võtnutele sümpatiseeris kahetasandilise omavalitsuse idee, kus kohaliku volikogu näol jääks otsustusõigus valdadesse alles, kuid laiahaardelisi otsuseid võetaks vastu maavolikogus. Nenditi, et mitte kohalike omavalitsuste arv ei käi riigile üle jõu, vaid funktsioonide jaotus.



Riigikogu liige Mark Soosaar märkis, et Pärnumaa on maakoguga algust tehes kahetasandilise omavalitsuse juurutamise teel Eestis pioneer ja kui Pärnumaa eksperiment õnnestub, tuleb otsustada, millised on maavolikogu rollid. Ühtlasi kutsus ta Pärnumaa omavalitsuste liitu korraldama järgmist ja konkreetsemat maakogu juba sügisel, kus peale arutelu toimuks hääletaminegi, mis tagaks volinike aktiivse osavõtu.



Läinud neljapäeval siseministri kohalt vabastamise tõttu ei osalenud maakogul Jüri Pihl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles