Pärnu vallutavad raamatukoguhoidjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloogikapp raamatukogus. Foto on illustreeriv.
Kataloogikapp raamatukogus. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esmaspäeval, 20. mail koguneb ligi 200 raamatukoguhoidjat Pärnusse Strandi hotelli kongressile „Vali raamatukogu!“, et teha kokkuvõte kahe kongressi vahel toimunud arengust, arutada tulevikuvisioonide üle ja mõtiskleda raamatukogu rollist ühiskonnas.

Kongressi avapäeval arutatakse raamatukogude positsiooni Eesti riigi kultuuripoliitikas, viimastel aastakümnetel toimunud olulisi muutusi rahvastiku ja töökohtade paiknemises, teadusraamatukogude tulevikku.

21. sajandi raamatukogu on eelkõige avalik ruum ja sotsiaalne kohtumispaik ning seda aspekti käsitletakse mitmes ettekandes. Selgub, et ülikoolide raamatukogude keskkonnal on määrav osa Eesti tulevikuotsustajate vaimsuse ja hoiakute kujundamisel, rahvaraamatukogude roll on muutunud ega kätke endas pelgalt kõigile tuntud lugemistuba ning rahvusraamatukogu on avatud kõigile.

Kongressi teisel päeval on rõhuasetus erialaharidusel. Raamatukoguhoidjatel avaneb võimalus tutvustada uusi arendusi, innovaatilisi IT-lahendusi ja jagada kolleegidega huvitavaid kogemusi.

Kongressi korraldab Eesti raamatukoguhoidjate ühing koostöös Pärnu keskraamatukoguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles