EAS toetab Pärnumaal rattateede arendamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: AP / Scanpix

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas toetada Pärnumaa jalgrattateede võrgustiku väljaarendamist ligi 200 000 tuhande krooniga.


Projekti Pärnumaa VELO eesmärk on kergliiklusteede (st jalgrattateede) välja arendamine maakonnas.



Kergliiklusteede kehv seisukord ja tervikliku võrgustiku puudumine on üleeestiline probleem, millega tegeleb iga omavalitsus ise või teedevalitsus kitsalt ühe asula probleemide lahendamiseks.



Vastupidi sellele suundumusele planeeritakse “Pärnumaa VELO” raames rajada kergliiklusteed linnaja vallapiiride üleselt, pidades silmas turismimajanduslikke aspekte, atraktiivsust ja investeeringu otstarbekust, teatas Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse esindaja Kadri Riitsaar.



Projekti tegevuste käigus valmib kontseptsioon võimalikest jalgratta marsruutidest, koostatakse illustreerivad kaardid, sihtgruppide- ja turundusanalüüs.



Jalgratta marsruutide idee on ühendada omavahel maakonnas paiknevad turismiobjektid, atraktiivsuse osas on appi võetud Pärnumaa Päikeseringide kontseptsioon. Igas päikeseringis valitakse välja kaks prioriteetset marsruuti, mille planeerimisel arvestatakse piirkonna omapäraga.



Tulevikus võimaldab jalgrattateede võrgustik soovijatel omal käel või giidi juhendamisel külastada Pärnumaa kultuurilisi huviobjekte ja looduslikult väärtuslikke paiku ning puhke- ja supluskohti.



Külastajate arvu kasvuga saavad projektist kasu kohalikud ettevõtjad. Kindlasti tuleb investeeringute tegemisel teha valikuid, igale poole ei saa kergliiklusteid rajada näiteks  omandiküsimuse tõttu.



Kirjeldatud projekti täies mahus realiseerumisel on Pärnumaal kindlasti põhjust uhkust tunda: korralikud kergliiklusteed tagavad nii kohalikele kui ka külalistele huvitavad vaba aja veetmise võimalused ja kvaliteetsed sportimiskohad. Jalgrattateede võrgustiku „Pärnumaa VELO“ kontseptsioon valmib jaanipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles