Politsei kontrollis lasteaia juures turvavarustust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politseijaoskonna politseinikud kontrollisid koos politseikadettidega, kuidas on lood Pärnus Kastani tänaval lasteaeda tõttavate lastevanemate harjumusega turvavarustust kasutada.
Pärnu politseijaoskonna politseinikud kontrollisid koos politseikadettidega, kuidas on lood Pärnus Kastani tänaval lasteaeda tõttavate lastevanemate harjumusega turvavarustust kasutada. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu politseijaoskonna politseinikud vaatasid eile hommikul üle lasteaeda tõttavate vanemate turvavarustuse kasutusharjumusi.

Pärnu politseijaoskonna politseinikud kontrollisid koos politseikadettidega, kuidas on lood Pärnus Kastani tänaval lasteaeda tõttavate lastevanemate harjumusega turvavarustust kasutada.

Kontrolliti 40 isikut ja tuvastati üks tõsisem rikkumine, kus sõidukijuht sõidutas oma alaealist last esiistmel. Laps oli küll kinnitatud turvavööga, kuid mitte nõuetekohaselt.

Pärnu konstaablijaoskonna juht Anna Kristiina Lätt sõnas, et eesmärk polnudki kedagi karistada, vaid pigem jälgida olukorda. Ta kirjeldas, et paljud on suviste ilmade saabumisel otsustanud sõita ja sõidutada lapsi jalgratastel ja kui rattal mõned puudused avastatigi, suunasid politseiametnikud  konkreetsetele puudustele tähelepanu.

Olulisena rõhutas konstaablijaoskonna juht seda, et lapsevanemad jälgiksid hoolega, millist turvavarustust soetatakse. „Kaubandusvõrgus on valik suur ja lõpliku valiku saab teha iga lapsevanem ikkagi ise. Jälgige toodete, on need siis turvahällid või -istmed, märgistusi ja valige lapsele sobiv. On olnud juhuseid, kui turvaistet kasutati küll juhiste kohaselt, kuid silmaga hinnates laps end seal kohe kuidagi turvaliselt ei tundnud. Usun, et lapse elu ja tervisega meist keegi riskida ei soovi, tehke hea ja turvaline valik,“ manitses Lätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles