Liivi lahte plaanitakse tehissaartel paiknevat kalakasvandust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed. Foto on illustreeriv.
Räimed. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Viljandimaa ettevõte Tuuletraal OÜ teeb ettevalmistusi, et rajada tulevikus Kihnu, Saaremaa ja Ruhnu vahele tehissaared ja saartele omakorda kalakasvandus.

Tuuletraal OÜ juhatuse liige Eero Saava ütles ajalehele Saarte Hääl, et neil on kavas rajada 20–25 meetri sügavusele Liivi lahte viis ringikujulist sajameetrise läbimõõduga saart, millele ehitatakse kalakasvandus, biogaasijaamad kalasõnniku töölemiseks jms.

Saarte rajamisel kasutatakse tõenäoliselt nn vallikraavi- meetodit – merepõhjast väljakaevatud materjal kuhjatakse 50 meetrit eemal kokku tehissaarteks.

Küsimusele, miks rajada kalakasvandus keset merd, kui seda on palju odavam teha maismaal, vastas Saava, et eesmärk on suurendada seda kalakogust, mis on võimalik merealalt kätte saada.

Kalakasvandus on plaanitud rajada Liivi lahe 217. püügiruudus ülemisse ossa, mis asub nii Saaremaa lõunarannikust, Kihnust kui ka Ruhnust umbes 30 kilomeetri kaugusel ja jääb tulevikus Saare maakonna merealasse.

Osaühingu Tuuletraal lõid tänavu 6. mail Eero Saava ja Sven Aasa, kes on äriühingu võrdsed osanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles