Ahjumeistri otsing viis vale nimeni

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli pliidi all.
Tuli pliidi all. Foto: Sille Annuk

Eelmise neljapäeva Pärnu Postimehe "Tarbija" küljel hoiatas perekond Tuulik pottsepa eest, kes 3000 krooni eest lubas ahju ehitada, kuid töö tulem ostus vigaseks.


Kuna meistrimees lubati koju ahju tegema nime küsimata, siis vigade paranduseks mehe taas ülesotsimiseks ja tema nime väljaselgitamiseks pidi perekond Tuulik oma tutvuskonda appi võttes detektiivitööd tegema.



Paraku viis uurimistöö valejäreldusele. Ermo Peetsi nimeline mees küll Pärnumaal pottsepa peres elab, kuid Tuulikute juures ahju tegemas ei käinud tema.



Inimesi petturi eest hoiatada üritanud Helina Tuulik oli tekitatud segaduse üle väga õnnetu. "Mul on siiralt kahju, et Peetsidele nii palju halba tegin, palun neilt südamest vabandust," ütles ta.



Tuulikute juures tööd teinud mees ütles Pärnu Postimehele, et perekond ei küsinudki temalt nime, kui oma koju ahju renoveerima palkas. "Kui oleks küsitud, oleksin öelnud, kviitungi oleks samuti andnud, aga nad tahtsid mustalt," väitis mees, kelle sõnutsi seisab ahjuparandus selle taga, et pererahvaga on keeruline suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles