Pärnu linnas pettunud jõuluvanad peavad konverentsi Paides

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eelmisel aastal toimus jõuluvanade konverents Pärnus.
Üle-eelmisel aastal toimus jõuluvanade konverents Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lisaks suviste kultuurisündmuste Pärnust ärakolimisele on ka talvine jõuluvanade konverents taaskord Pärnule selja pööranud ja toimub sel aastal Paides.


Jõuluvanade konverentsi korraldaja Mart Tõnismäe ütles Raadio Pärnule, et Paide võttis pakkumise rõõmuga vastu ja leping Eestimaa südames jõulutaatide konverentsi pidamiseks kirjutati möödunud nädalal alla. Mõte meeldis Paide linnavalitsusele niivõrd, et plaanitakse end tituleerida jõulupealinnaks.



Küsimusele, kas pakkumine Pärnus juba traditsiooniliseks saanud jõuluvanade konverents oma sünnilinna tagasi tuua tehti ka Pärnu linnavalitsusele, vastas Tõnismäe eitavalt. Ta ütles, et linna huvi oli viimastel aastatel nii leige, et seekord ei hakatud linnaisasid sellega tüütama.



Tõnismäe ei välista, et kunagi tulevikus saab Pärnust jälle jõuluvanade võõrustaja. Enne seda tuleb aga tema hinnangul asjalike inimeste osavõtul maha pidada üks korralik ümarlaud ja arutada, mis teha annab, et Pärnus tahetakse jälle üritusi korraldada. Pärnu linn on oma asukoha ja võimaluste poolest Tõnismäe sõnul igasuguste ürituste korraldamiseks väga hea paik.



Jõuluvanade konverents toimub Paides detsembrikuu esimesel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles