Erametsaomanik saab maad juurde osta

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Urmas Luik

Erametsaomanikud saavad 15. juunini esitada riigimaa eelisostu taotlusi, eelkõige puudutab see müüki mineva reservmaa piirinaabrit.


"Et riigikogu täiendas riigivara müümise seadust ja andis piirinaabrile võimaluse rakendada riigimaa müügil eelisostuõigust, peame võimalikult kiiresti selgitama maakondades välja eelisostuõiguse kasutamisest huvitatud metsaomanikud," märkis Eesti erametsaliidu tegevjuht Ants Varblane.



Pärnumaa metsaomanike seltsi juhatuse esimehe Eerik Philipsi selgitust mööda tingis niisuguse sammu see, et vastasel juhul oleksid pakmena läinud müüki kõik ühe või teise piirkonna reservmaad, eesmärgiks äratada rahakate ostuhuviliste isu. Paraku jäänuks sellisel juhul tagaplaanile Eesti oma väikeerametsaomanik, kellel pole miljoneid taskust tõmmata.



Keskkonnaministeeriumi ja Eesti erametsaliidu vaheline kokkulepe tähendab võimalust, et kogu riigi reservmaad ei paisata müüki, vaid osa sellest jääb ootele.



"Piirkondlikud tugiisikud korjavad piirkondades andmeid nende kohta, kes soovivad riigi reservmaad osta, eelkõige aga nende kohta, kellel on ühispiir müüki mineva reservmaaga," ütles Philips. "Kogutud andmete põhjal tehakse taotlus, et need maad jäetaks pakmemüügist välja."



Edaspidi toimub nende reservmaade müük lahustükkidena kirjalikul enampakkumisel, kusjuures naaberkinnistu omanikul on öelda viimane sõna, kas ta tahab seda maad.



Kui ostusoovi ilmutab mitu kõnealuse maa piirinaabrit, saab ostueelise piirinaaber, kellel kõnealuse maaga on pikim ühispiir.



Ostusoovi avaldamiseks on tarvis esitada reservis oleva maa number ja pindala (neid saab kõige lihtsamini vallamajast) ning osta soovija kinnistu- või katastrinumber.



Avaldus koos vajalike numbritega tuleks saata e-posti aadressil eerik@starline.ee või faksida 445 7409.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles