Pärnu haridustöötajate palgad langevad 1. septembrist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linn plaanib haridusasutuste töötajate palku kärpida nelja protsendi võrra.
Pärnu linn plaanib haridusasutuste töötajate palku kärpida nelja protsendi võrra. Foto: Urmas Luik

Et riik kavatseb õpetajate palku nelja protsendi võrra vähendada, esitas Pärnu linnavalitsus volikogule eelnõu, mille järgi langevad 1. septembrist Pärnu linna haridusasutuste töötajate palgad samuti nelja protsendi võrra.


Abilinnapea Jane Metsa sõnade järgi vähendab riik õpetajate palku tõenäoliselt 1. juulist. Pärnu linnavalitsus otsustas tähtajaks seada 1. septembri, sest õpetajatele on puhkusetasu nagunii ette makstud ja õppeaasta alguses otsustatakse tundide põhjal igaühe palk.

Lasteaednikud saavad augustis kõrgemat palka

“Kui meiegi teeks 1. juulist palgakärpe, puudutaks see peamiselt augustis töötavaid lasteaednikke ja 20. augusti paiku tööle tulevaid õpetajaid. Otsustasime, et kümneks päevaks pole mõtet eraldi palgaaluseid teha ja asutused katavad selle vahe oma palgafondi arvelt,” rääkis Mets.

Pärnu linn tõstis koos üldhariduskoolide õpetajatega lasteaednike ja huvikoolide õpetajate palku. Nüüd ootab neidki neljaprotsendiline palgalangus.

Volikogu eelnõus on toodud uued palgaastmed. Kõrgharidusega pedagoog ja keskeriharidusega üldhariduskooli õpetaja (ka abiõpetaja, ringijuht, psühholoog, logopeed, eripedagoog, pikapäevarühma kasvataja ja treener-õpetaja) saab palka vastavalt atesteerimisel antud ametijärgule. Noorempedagoogi uus palk on 9360–9860, pedagoogi palk 9920 – 10 420, vanempedagoogi palk 11 330 – 11 830 ja pedagoogi-metoodiku palk 13 680 – 14 180 krooni.

Keskerihariduse või keskharidusega noorempedagoog, välja arvatud üldhariduskooli õpetaja, ringijuht jne, hakkab palka saama 7960–8380 krooni. Pedagoogi palgaaste on 8430–8860, vanempedagoogi palgaaste 9630 – 10 056 krooni kuus.

Lisatasu on kuni 30 protsenti põhipalgast

Haridusasutustes on palju töötajaid, kes ei ole pedagoogid. Nende kohta kasutatakse eelnõus mõistet “muude alade kõrgharidusega spetsialist” ja nende palgaaste on 8400 – 10 800 krooni.

Siia alla käivad üldhariduskoolide ja lasteaedade tervishoiutöötajad, tugiisikud ja majandusjuhatajad, üldhariduskoolide raamatukoguhoidjad ja infojuhid, huvikoolide klaverisaatjad, kultuuritöö organisaatorid, töökoja meistrid, instruktorid ja metoodikud, õppenõustamiskeskuse karjääriinfo spetsialistid, karjäärinõustajad ja koolide sotsiaaltöötajad, toimetulekukooli ravikehakultuuri spetsialistid, liikumisravi spetsialistid, füsioterapeudid ja kasvatajad, kostümeerijad, insenerid-peaspetsialistid ja juhiabid.

Lisatasusid võib maksta täiendavate tööülesannete eest üldtööajas kuni 30 protsenti põhipalgast ühes kuus. Lisatasu maksmise aluseks olevas dokumendis tuleb näidata ära täiendavate tööülesannete sisu ja periood, mille eest lisatasu makstakse.

Klassijuhataja ülesannete täitmise eest makstav lisatasu on noorempedagoogi puhul 952, pedagoogil 1008, vanempedagoogil 1152 ja pedagoogil-metoodikul 1391 krooni.

Volikogu hakkab haridustöötajate palku arutama juuni lõpus kokku kutsutaval erakorralisel istungil.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles