Aktiviseerimiskeskuse kaudu tööd soovivate inimeste arv kahekordistus

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui möödunud aasta oktoobris pakkus MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tulevik tööd 43 inimesele, on praegu sealtkaudu rakendust otsivate töötute arv kasvanud 92ni.
Kui möödunud aasta oktoobris pakkus MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tulevik tööd 43 inimesele, on praegu sealtkaudu rakendust otsivate töötute arv kasvanud 92ni. Foto: Urmas Luik

Kui möödunud aasta oktoobris pakkus MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tulevik tööd 43 inimesele, on praegu sealtkaudu rakendust otsivate töötute arv kasvanud 92ni.


"Abivajajate arv on kasvanud üle kahe korra," tõdes MTÜ Aktiviseerimiskeskuse Tulevik juhataja Priit Ruut. "Järjest raskem on tööd leida. Suvi toob koristustöid, muruniitmisi, aga kui sügisene lehtede koristamine läbi saab ja talv tuleb, hakkab tõsine mure."



Töötud remondivad töökojas jalgrattaid, restaureerivad vana mööblit, õmblevad, kuid kõigile tööd ikkagi ei jätku.



Ruudu sõnade järgi on varjupaigas ööbijate arvgi suurenenud. Kui eelmisel aastal samal ajal ööbis seal 10-20 peavarjuta inimest, tahtis näiteks selle nädala kolmapäeval magamisaset 38.



"Tööd, mida pakkuda, otsime pidevalt. Praegu oleme rõhu pannud küttepuude tegemisele. Juba kaks korda tellisime RMK soodusmüügist puid. Muide, kliendi soovil laovad mehed puud riita ja see töö on juba hinna sees," rääkis Ruut.



Hea asi, mida Tulevikul kuulutada, on see, et nende päevakeskuses saavad töötud sooja sööki nüüd nädalavahetustelgi.



"Teatavasti on Ärkamise supiköök laupäeval-pühapäeval suletud. Nüüd kompenseerib selle vajakajäämise meie päevakeskuse köök," märkis Ruut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles