Parimad Tori tõugu noorhobused kutsuti ülevaatusele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toris toimus parimate Tori tõugu noorhobuste ülevaatus.
Toris toimus parimate Tori tõugu noorhobuste ülevaatus. Foto: Urmas Luik

Eesti hobusekasvatajate seltsi esindus käis augustis Tori tõugu hobuste aretajate juures ja valis välja 17 paremat noorhobust, kes kutsuti eile Tori hobusekasvandusse üleriigilisele lõppülevaatusele.

Tänavu on sündinud 63 Tori tõugu hobust. Seda pole Eesti hobuseskasvatajate seltsi hinnangul palju, sest tõug võinuks end kindlamalt tunda, kui sündinuks näiteks 163. Aga samal ajal pole olukord ju sugugi halb. 2011. aastal sündinud ehk kaheaastased noorhobused, kes täna Tori ajaloolises hobusekasvanduses oma oskusi näitasid, jätsid igati hea mulje, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Need noored hobused, keda siin täna näidatakse, neist osa käib adra ees, osa käib ka vankri ees, osadega käiakse lõbusõitu tegemas," rääkis hobusekasvatajate seltsi juhatuse esimees Maario Laas teleuudistele. "Aga on neidki, kellega tehakse juba sporti. Mõlemad funktsioonid on Tori hobusel. Mõlemad on väga tähtsad. Liikumine ja kõik, seda täiustatakse ikka paremaks ja paremaks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles