Enamik maalapsi pääseb huvikoolidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Kerese tänaval töötav kunstikool.
Pärnus Kerese tänaval töötav kunstikool. Foto: Henn Soodla

Enamik väljaspool Pärnut elavaid lapsi ei pea enam muret tundma, kas neid võetakse Pärnu munitsipaalhuvikoolidesse, uks võib suletuks jääda ainult Are, Halinga, Häädemeeste ja Vändra valla, Vändra alevi ja Sindi linna lastele.


14 Pärnumaa omavalitsuste liitu (POL) kuuluvat omavalitsust kirjutasid eile alla laste huvihariduse rahastamise kokkuleppele. Häädemeeste vald POLi ei kuulu ega ole Pärnu linnavalitsusega eraldi kokkulepet sõlminud.



Pärnu linn on seitse aastat soovinud, et teised omavalitsused laste Pärnu huvikoolides käimise eest maksaksid. Mullu esitas linnavalitsus ultimaatumi: kui koduvald kulusid enda kanda ei võta, siis 1. septembrist maalapsi Pärnu huvikoolidesse ei võeta.



Peale Pärnu Kunstide maja, muusikakooli, kunstikooli, linna spordikooli, loodusmaja ning tehnika- ja tööõpetusmaja puudutab 14 omavalitsuse kokkulepe Audru huvialakeskuse, Kilingi-Nõmme muusikakooli ning Tootsi muusika- ja kunstikooli õpilasi. Kuues Pärnu munitsipaalhuvikoolis õppis eelmisel õppeaastal 2577 õpilast, kellest kolmandik on pärit muudest omavalitsustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles