Unustatud mõisad on taas külastajate päralt

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas. Foto: Henn Soodla

Mõisad on avatud 10-18.40, igal täistunnil toimub mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Koolide tugevuste ja mõisate eripära rõhutamiseks korraldatakse kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.


Pärnumaa kutsehariduskeskuse käsutuses oleva Voltveti mõisa külastuspäevad eeloleval nädalavahetusel langevad kokku Kilingi-Nõmme linnapäevadega. Laupäeva, 11. juuli õhtul kell 18 on Voltveti mõisas kontsert. Esitamisele tuleb muusikat ja tantsulis-sõnalisi osi sisaldav üle aegade kestev armastuslugu “Romeo ja Julia”.

Pühapäeval, 12. juulil on mõisaõuel Tee Ise Äri päev ehk Täi-Ka. Pärnumaa kutsehariduskeskuse koolitusjuhi Jaanika Müürsepa ütlust mööda on selle päeva mõte kutsuda kokku inimesed, kellel on pakkuda kas tasuta või väikese raha eest asju, mida neil on ülearu, olgu pakutavaks siis riided, mööbel, aiasaadused vm.

Kust niisuguse ettevõtmise mõte tekkis? “Kirbuturgusid on Eestis palju, kuid Pärnumaal vähe. Üritame omalt poolt neid populariseerida,” selgitas Müürsepp.

Kahepäevase mõisatuuri planeerijatele pakub Tihemetsa õpilaskodu öömaja.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse juulikuiste mõisapäevade korralduspartnerid on Tihemetsa külaselts Päevakübar, kunstiring Spekter, Tihemetsa ja Kilingi-Nõmme päevakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles