Kihlepa kohandab külamaja külastuskeskuseks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla

Eassalu-Neitsi külaselts taotles 1,5 miljonit krooni Kihlepa külamaja esimese korruse renoveerimiseks, et sisustada sinna loodusetuba ja noortekeskus.


Külaseltsi juhatuse esimees Marika Hunt märkis, et esimese korruse uuendamiseks taotleti kokku ligemale 1,5 miljonit krooni Pärnu lahe partnerluskogu kaudu Leader-programmist ja PRIA kaudu külade arendamise meetmest (3.4).



Suure punase kahekorruselise maja teisel korrusel tegutseb praegu raamatukogu, majas on internetipunkt, saal ja klaasikoda. Esimese korruse renoveerimisega lisanduvad loodusetuba ja noortekeskus.



“Kuna selts pakub juba viiendat aastat rabamatku, tahame hakata senisest enam propageerima Nätsi-Võlla raba. Noortekeskust on aga vaja sellepärast, et kohalikel noortel ei ole midagi teha ega millegagi midagi teha,” põhjendas Hunt.



Kevadel rajasid külaelanikud projektitoetuse abil Kihlepa külamaja kõrvale mänguväljaku ja majas on mänguasjanurgake väikestele lastele. Noortekeskusse peaksid tulema piljard ja lauamängud, mille soetamiseks kirjutavad Leader-programmi projekti külanoored ise. Piirkonnas on Hundi andmeil 195 kuni 25aastast elanikku.



Loodusetoas hakkab üks seintest tutvustama Valgeranda, teine Nätsi-Võlla raba, kolmas metsa ja neljas Audru valla looduslikke vaatamist väärivaid objekte. Sealse tutvustuse põhjal saavad grupid otsustada, millisele matkale nad Audru vallas minna tahavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles