Pärnus näeb viie riigi pitsimeistrite näputööd

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelised niplispitsi näitused Kuninga tänava põhikoolis on alati atraktiivsed olnud.
Rahvusvahelised niplispitsi näitused Kuninga tänava põhikoolis on alati atraktiivsed olnud. Foto: Ants Liigus

Eeloleval nädalavahetusel, 18. ja 19. juulil saab Pärnust juba kaheksandat suve järjest pitsimeistrite linn, traditsioonilise pitsikonkursi teema on seekord „Pitsiline põll“.


Pärnu Kuninga tänava põhikoolis toimuval järjekordsel rahvusvahelisel niplispitsi näitusel-seminaril osalevad tänavu asjatundjad Rootsist, Venemaalt, Lätist, Inglismaalt ja Eestist. Peakülalised on pitsimeistrid Venemaalt Balahnast. Näitus avatakse 18. juulil kell 12.



Näituse-seminari peakorraldaja Eeva Taltsi sõnade järgi õpetavad nad oma meistriklassis vene paljupaarilise pitsi tegemist.



Näitusele on oodata mitmekümne meistri töid. Väljapanekut võib Kuninga tänava põhikooli (Kuninga 29) vaatama tulla 18. ja 19. juulil 12-18. Peale pitsinäituse on avatud külalisnäitus – Aili Palmi „Setu pits savis“.



Pühapäeval kell 16 saab Kuninga tänava põhikooli saalis moedemonstratsioonil näha Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilaste kollektsiooni „Hõbe ja kuld läbi sajandite.“



Rahvusvahelist pitsinäitust toetavad Pärnu linnavalitsus ja Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles