Pärnulastele trikitas Soome mustkunstnik

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustkunstnik Riku Issakainen Pärnus Lastepargi nurgal kaarditrikki tegemas.
Mustkunstnik Riku Issakainen Pärnus Lastepargi nurgal kaarditrikki tegemas. Foto: Henn Soodla

Täna sättis Pärnu peatänava ääres Lastepargi läheduses oma atribuudilaua üles Soome mustkunstnik Riku Issakainen.



Kutsungina vaatajaile lõi ta peos lehvikuna laiali kaardid ja viibutas möödujaile. Algul olid uudistajad umbusklikud ja vaatasid eemalt, lõpuks liginesid esimesed huvilised. Ülikonnas ja lipsustatud mehele näitas Riku võlukunsti kaartidega.



“Mul on demonstreerida vähemalt paarkümmend trikki nii kaartide, pallide, rätikute, rõngaste, roosast siidist kotikese, nööride ja muude vahenditega,” loetles Issakainen.



Kõik need vahendid olid sätitud lauale. Näiteks viskas ta rätiku õhku ja pistis sellele kepi alla. Kepist käis korraga pauk ja rätik oli kadunud nagu tina tuhka. Vahetult enne seda lehvitas trikimees kolmnurkset kirjut siidrätikut ema ja ta väikese tütre ees.



Riku Issakainen on rändmustkunstniku ametit pidanud ligemale 30 aastat, elukoht on tal Helsingis. Põhiliselt esinebki ta Helsingi ja Porvoo tänavatel-kaubanduskeskustes. Pärnus küsis Issakainen vaatajalt 20 krooni. Enda sõnutsi näitab mustkunstnik kuurortlinnas trikke hommegi, kuid valib Rüütli tänaval uue koha 100 meetrit kaugemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles