Pärnu loodusmajas puhkeb õide öökuninganna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õitsev öökuninganna.
Õitsev öökuninganna. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu loodusmajas saab täna nautida öökuninganna õieilu ja kõiki külastajaid kostitatakse oma maja viinamarjadega.


Pärnu loodusmaja direktor Tiina Ross rääkis Raadio Pärnule, et öökuninganna õit saab vaadata kella seitsmest õhtul kuni kella üheni öösel.



Sel kevadel ja suvel on loodusmaja öökuninganna mitmel korral õide puhkenud, tänane õis on üks viimaseid – võib-olla paari nädala pärast tuleb veel üks. „Aasta jooksul on öökuninganna loodusmaja inimesi ja külalisi rõõmustanud paarikümne õiega, kuid iga kord on see haruldane sündmus,“ ütles Ross.



Loodusmaja direktor soovitab kõikidel öökuninganna õieilu oma silmaga vaatama tulla. Külalisi kostitatakse oma maja viinamarjadega. Tänast õit on mõnus uudistada ja kerge pildistada, sest õis asub vaatamise ja nuusutamise kõrgusel.



Et loodusmajas toimus uuenduskuur ja öökuninganna tõsteti teise kohta, on õisi võrreldes eelmiste aastatega vähem, sest lillele liigutamine eriti ei meeldi. Samal taimel on mõni aasta tagasi korraga puhkenud 13 õit.



Kõik soovijad saavad loodusmajast toalilli sümboolse tasu eest. Ross tõi näiteks kliivia, millel on lõhekarva õied.



Pärnu loodusmaja asub aadressil Mai 2a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles