Pärnu haridustöötajad ei pääse palgakärpest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Pärnu linnavalitsus tegi ettepaneku kutsuda 13. augustil kell 15 kokku volikogu istung, et arutada Pärnu haridustöötajate palkade vähendamist ja mitut detailplaneeringut.


Juunis tahtis volikogu Pärnu haridustöötajate palku 1. septembrist nelja protsendi võrra vähendada. Linn on võtnud eesmärgiks hoida linnakassast raha saavate haridustöötajate palgad riigiga samal tasemel ja riik otsustas õpetajate palka nelja protsendi võrra kärpida.



Arutelu käigus ütles Pärnu linnavolikogu liige Margus Tammekivi, et eelnõus toodud palkade miinimummäärad on riigi miinimumpalkadest väiksemad. Et see polnud linnavalitsuse eesmärk, võttis linnavalitsus eelnõu tagasi. Juba siis oli selge, et volikogu peab eelnõu enne 1. septembrit vastu võtma, kui ta just ei taha haridustöötajatele kõrgema palga maksmist jätkata.



Linnavalitsusel pole kõrgema palga maksmiseks raha ning ta tegi ettepaneku määrata kõrgharidusega pedagoogide ja keskeriharidusega üldhariduskooli õpetajate jt haridustöötajate palgamääraks noorempedagoogidel 9520, pedagoogidel 10 100, vanempedagoogidel 11 520 ja pedagoogidel-metoodikutel 13 910 krooni.



Keskerihariduse ja keskharidusega pedagoogide (välja arvatud üldhariduskooli õpetajate, abiõpetajate, ringijuhtide, psühholoogide, logopeedide, eripedagoogide, pikapäevarühma kasvatajate ja treenerite-õpetajate) uueks palgamääraks on noorempedagoogidel 8170, pedagoogidel 8650 ja vanempedagoogidel 9840.



Muude kõrgharidusega spetsialistide palgaastmeks on 8400 – 10 800 krooni.


Lisatasusid võib maksta kuni 30 protsenti põhipalgast. Klassijuhataja ülesannete täitmise eest makstav määr on noorempedagoogidel 952, pedagoogidel 1008, vanempedagoogidel 1152 ja pedagoogidel-metoodikutel 1391 krooni.



Varem olid eelnõus skaalad, mille alumine ots jäi riigi miinimumist väiksemaks. Linnasekretär Tiina Roht kinnitas, et tegelikkuses lähtus haridusosakond palga arvestamisel alati riigi miinimumiga.



Peale haridustöötajate palkade vähendamise arutab volikogu jahtklubi ning Suur-Jõe 43 ja 43a detailplaneeringu vastuvõtmist jt küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles