Eduard Rajari pälvib Balti Assamblee medali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitsespetsialist Eduard Rajari.
Muinsuskaitsespetsialist Eduard Rajari. Foto: Urmas Luik

Balti Assamblee autasustab 22. augustil medaliga nelja Balti keti kommünikee allkirjastajat ja 16 initsiaatorit ja organisaatorit, üks neist on pärnakas Eduard Rajari.


Silmapaistva panuse eest Balti keti algatamisel ja korraldamisel 1989. aastal autasustab Balti Assamblee medaliga Mart Aru, Elmar Geinet, Kostel Gerndorfi, Mati Hinti, Kalle Jentsi, Henn Karitsat, Arnold Kimberit, Heiki Lindpere, Aadu Musta, Eduard Rajarit, Rein Ruutsood, Jaak Salmarit, Olev Streffi, Rein Taagepera, Heinz Valku ja Andrus Öövelit, ütles Balti Assamblee Eesti delegatsiooni sekretär Ene Rõngelep BNSile.



Balti keti kommünikee allkirjastamise eest saavad medali Edgar Savisaar, Rein Veidemann, Mart Tarmak ja Arvo Junti.



Medalite kätteandmise tseremoonia on 22. augustil Toompea lossi aias Pika Hermanni jalamil.



Balti keti ühisavalduse allkirjastamise eest sai Küllo Arjakas medali 2005. aastal ja Marju Lauristin 2006. aastal Balti keti organiseerimise eest.



Vägivallatu vastupanu silmapaistvaimaks näiteks peetav Balti kett moodustati 23. augustil 1989. aastal. Kolmes Balti riigis moodustasid kaks miljonit inimest katkematu inimketi, mis ühendas Tallinna, Riiat ja Vilniust, tuletamaks meelde Molotovi-Ribbentropi pakti sõlmimise 50. aastapäeva ja väljendamaks riikide iseseisvuspüüdlusi.



Balti kett on kantud UNESCO maailma mälu registrisse. Maailma mälu register koondab unikaalseid dokumente teoste või sündmuste kohta, mis on mõjutanud maailma. Registris on praegu 93 kannet.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles