Pärnu toetab koolitee alustajaid 2000 krooniga

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärnu linn maksab majanduslikult raskest ajast hoolimata endiselt 2000 krooni toetust 2009. aastal esimesse klassi minevale lapsele, taotlusi saab Pärnu linnavalitsuse kantseleile esitada kahe kuu jooksul 1. septembrist alates.


“Summa suuruse otsustab iga omavalitsus ise,” ütles Pärnu linnavalitsuse lastekaitsespetsialist Marko Truu. “Kindlasti on sellest toetusest paljudele peredele abi, kuna koolitee algusega kaasnevad alati kulutused ja on arusaadav, et linn väärtustab nii haridustee algust.”



Tallinnas on esimest korda kooli mineva lapse toetuse suurus 5000 krooni, Viljandis samuti 2000 krooni, Tartus saavad seda toetust vaid toimetulekuraskustes pered.



 Toetust makstakse lapsevanemale või eestkostjale, kelle elukohaks on registreeritud Pärnu linn. Lapse elukoht peab olema samuti Pärnu linn, vajalik on ühine aadress toetuse taotlejaga ja õppima asumine Pärnu linna kooli.



Toetuse saamiseks tuleb tulla alates 1. septembrist kantselei rahvastikuregistri spetsialisti juurde Suur-Sepa 16 tuppa 104. Avaldusi võtab vastu linnavalitsuse infolaudki.



Kaasa tuleks võtta lapse sünnitunnistus ja taotleja isikut tõendav dokument.



Määratud toetus kantakse taotleja taotluses näidatud pangakontole.



Peale selle saavad küsida ühekordset lisatoetust need pered, kel lapsed kooli minemas ja majanduslik olukord raske.



Lisatoetust on võimalik taotleda leibkondadel, kellel pärast normpinna eluaseme kulude ja eluks hädavajalike kulutuste tasumist kätte jääv summa ei ületa toimetulekupiiri. Truu sõnutsi on selliste perede hulk käesoleval aastal oluliselt suurenenud.



Näiteks loetakse muu hulgas eluks hädavajalike kulutuste hulka laste huvitegevus, laste koolitarvete soetamine, kooli korraldatud ühisüritustel osalemine, koolilõpetamise rõivaste ostmine, lasteaia osalustasu maksmine.



Endiselt saavad Pärnu üldhariduskoolide õpilased põhikooli lõpuni tasuta koolilõunat ja töövihikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles