Sindi muuseum kogub meenutusi Balti ketist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi muuseum.
Sindi muuseum. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sindi muuseum kogub meenutusi 20 aastat tagasi toimunud Balti ketist, muuseumi juhataja Heidi Vellend ütles, et esimesed fotod ja emotsionaalsed osalemiskirjeldused on juba teemanäituse tarvis toodud.


“Üle vaadates seda, mis meil muuseumis olemas, selgus, et Eesti Kongressist ja teistestki sündmustest on rohkem materjali kui Balti ketist, ja tegimegi sellekohase üleskutse,” mainis Vellend.



Balti kett toimus 23. augustil 1989, mil möödus 50 aastat väikeriikide iseseisvust eiranud Molotovi-Ribbentropi pakti sõlmimisest. Ligi 600 kilomeetril seisis kaks miljonit inimest kätest kinni hoides Vilniusest Tallinnani, taunides nii nõukogude võimu mõju ja väljendades Eesti, Läti ja Leedu vabadustahet.



Sindi muuseumi saab meenutusi-fotosid kas kohale viia või saata aadressil heidi.vellend@mail.ee, näitust saab vaadata 24. augustist. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles