Kahe aasta tagune majavaring viib Pärnu linnavolikogu liikme kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Jung (paremal) peab septembris astuma Harju maakohtu ette süüdistatuna elule ja tervisele ohtliku ehitise rajamises.
Rain Jung (paremal) peab septembris astuma Harju maakohtu ette süüdistatuna elule ja tervisele ohtliku ehitise rajamises. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kaks aastat tagasi Põhja-Tallinnas kolme ehitajat vigastanud majavaring viib kohtu ette Pärnu linnavolikogu liikme Rain Jungi, projekteerija Jarek Ruljandi ning juriidilise isikuna objektil ehitustöid teinud firma.


Raske õnnetus juhtus 2007. aasta 13. juuni hommikul, kui Jungile kuuluv osaühing Juki Projekt tegi Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas hoones ümberehitustöid ning maja teise korruse üks vahelagedest varises kokku. Varem oli samal kohal ühekorruseline baarihoone, millele OÜ Lülitaja soovis ehitada peale kaks korrust.



Õnnetuses sai vigastada kolm objektil töötanud ehitajat, kellest ühe varingu alt päästmiseks tuli tuletõrjujatel kasutada erivahendeid. Kolmest kannatanust kaks viis kiirabi abi andmiseks haiglasse, üks sai esmaabi õnnetuskohal. Hiljem tuvastati ühel ehitajal jalaluumurd, teine vigastas aga roideid.



Põhja-Tallinna linnaosavanema toonane asetäitja Jüri Jõgeva ütles juba vahetult pärast õnnetust, et tegemist võis olla märkimisväärse ehistusveaga ning varing oli objektil kasutatud ehistuskonstruktsiooni juures paratamatu.



 Samas pidas ta juhtunut õnnelikuks õnnetuseks, sest kui vahelae konstruktsioonid oleksid järele andnud elanike sissekolimise järel, oleks tagajärjed võinud olla märksa traagilisemad.



OÜ Juki Projekti juhataja Rain Jung kinnitas aga pärast õnnetust, et hoone ehitusprojekt ning kõik ehitamiseks vajalikud load olid korras. Jung pidas juhtunut rumalaks kokkusattumuseks, sest ajal, kui ülalkorrusel tehti betoneerimistöid, poleks töömehi tohtinud esimesel korrusel üldse olla.



Politsei alustas juhtunu asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust ning tuvastas, et nii ehitaja kui ka hoone projekteerija olid siiski oluliselt seadust rikkunud.



Nii esitaski Põhja ringkonnaprokuratuur kohtueelse uurimise lõppedes nii Rain Jungile, projekteerijale Jarek Ruljandile kui ka juriidilise isikuna OÜ-le Juki Projekt harvaesineva süüdistuse elule ja tervisele ohtliku ehitise rajamises.



Harju maakohus arutab süüasja septembri alguses. Süüdimõistmisel ootab mehi kuni kolmeaastane vangistus, juriidilisele isikule võib aga kohus määrata rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles