Pärnumaa kutsehariduskeskusesse on tihe konkurents

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskus on üks kolmest Eesti kutseõppeasutusest, kuhu on konkurents kõige suurem. Tihedama konkurentsiga kutsekoolide esikolmikusse kuuluvad veel Tartu kutsehariduskeskus ja Tallinna teeninduskool.


Haridusministeeriumi kutsehariduse talituse juhataja Andres Pungi teatel on õpilaste vastuvõtt kutseõppeasutustes tänavu kulgenud ladusalt, õpperühmad on võrreldes eelmise aastaga komplekteeritud palju arvukamalt, kusjuures mitmes kutseõppeasutuses vastuvõtt veel kestab.



17. augusti seisuga olid populaarsemad erialad juhtimine ja haldus, juuksuritöö, lastehooldus, majandusarvestus ja maksundus, sekretäri- ja ametnikutöö, sotsiaaltöö ja nõustamine ning turism ja vabaajaveetmine. Neid erialasid saab peamiselt õppida keskhariduse baasil.



Erialad, kuhu on veel vabu õppekohti nii põhihariduse kui keskhariduse baasil, on ehitus, elektroonika ja automaatika, elektrotehnika ja energeetika, koduteenindus, materjalitöö (tisler), metsandus, põllumajandus, õmblemine, tarbekunst ning oskuskäsitöö.



Vabu õppekohti leiab veel Järvamaa kutsehariduskeskuses, Valgamaa kutseõppekeskuses, Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis, Luua metsanduskoolis, Hiiumaa ametikoolis ja Vana-Antsla kutsekeskkoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles