Täiskasvanud tõttavad keskharidust omandama

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus pidi sel õppeaastal täiskasvanute gümnaasiumis viis kümnendat klaasi avama, sest 162 inimest avaldas soovi haridusteed jätkata.


“Kas nad kõik ka õppima asuvad, selgub esimesel nädalal, aga õppima soovijate arv on muljetavaldav,” ütles abilinnapea Jane Mets. Eelmisel õppeaastal oli Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis kolm kümnendat klassi.



Linnavalitsus kinnitas täna Pärnu munitsipaalüldhariduskoolide esimeste ja kümnendate klasside arvu koolide kaupa. Kokku on sel õppeaastal Pärnu munitsipaalkoolides 18 esimest ja 19 kümnendat klassi.



Lisaks täiskasvanute gümnaasiumi kümnendate klasside arvu suurenemisele avati eelmise õppeaastaga võrreldes üks esimene klass rohkem Ülejõe gümnaasiumis. Kevadel lõpetas seal esimesi klasse kaks, 1. septembrist asub õppima kolm.



“Ülejõele tuli 74 avaldust,” oli Mets rahul selle kooli populaarsuse kasvuga, mille ta isegi lõpetas.


Peale Ülejõe gümnaasiumi on kolm esimest klassi Koidula gümnaasiumis. Ülejäänud koolides on neid kaks, välja arvatud Hansagümnaasium, kuhu algklasse enam ei võeta.



Kümnendaid klasse on Hansagümnaasiumis neli, Koidula ja ühisgümnaasiumis kolm ning vene ja Ülejõe gümnaasiumis kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles