Laarmann taotleb PAUHi mahavõtmist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu autonoomse hoiatussüsteemi kõlarid taastusravikesksuse Estonia katusel.
Pärnu autonoomse hoiatussüsteemi kõlarid taastusravikesksuse Estonia katusel. Foto: Ester Vilgats / Pärnu Postimees.

Pärnu autonoomse hoiatussüsteemi vastu algusest peale sõdinud volikogu liige Eino-Jüri Laarmann esitas volikogule eelnõu PAUHi hooldusleping lõpetada ja sealt vabaneva raha eest rajada Raekülla rannatee.


Eino-Jüri Laarmann ütles Raadio Pärnule, et taotleb linna katustele paigaldatud jama, mida niikuinii kunagi kellelgi vaja ei lähe, mahamonteerimist. Selle raha eest võiks tema hinnangul ehitada mereäärse rannatee Side tänavast linna piirini, mida niikuinii on tarvis siis teha, kui Euroopa Liidu raha eest hakatakse rannapromenaadi pikendama ja rannaala laiendama.



Laarmanni sõnutsi peaks randa rajama kõrkjate kaitseks tuletõkke ja ehitama ilusa teeraja, mille pealt jalutades saaks vaadata looduskaitsealuseid käpalisi.



Hoiatussüsteem PAUH on Laarmanni arvates mõttetu, seda pole kuulda ja kui ongi, ei tea pärnakad niikuinii, mida seda kuuldes tegema peab.



Kuigi volikogu on seni Laarmanni esitatud eelnõu munitsipaalpolitsei lõpetamise kohta tagasi lükanud, loodab ta, et seekord on tal rohkem õnne, sest Keskerakond ja Reformierakond on valimiste eel tülli pööranud.



Abilinnapea Simmo Saar ei usu, et volikogu Laarmanni eelnõu toetaks.



Saar ütles Raadio Pärnule, et pärast hoolduslepingu lõpetamist kaob garantii hoiatussüsteemi seadmetele. Samuti ei piisaks vabanevast rahast rannatee ehitamiseks.



Aastas maksab linn PAUHi hoolduslepingu ja internetiühenduste eest 131 700 krooni, leping on sõlmitud viieks aastaks ja seda saab üles öelda ühekuulise etteteatamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles