Linnavalitsus pole päri Laarmanni ettepanekutega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autonoomne hoiatussüsteem taastusravikeskuse Estonia katusel.
Autonoomne hoiatussüsteem taastusravikeskuse Estonia katusel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu liige Eino-Jüri Laarmann esitas volikogule eelnõu PAUHi hooldusleping lõpetada ja selle raha eest Raekülani rannatee ehitada, linnavalitsus ei pea Laarmanni ettepanekuid mõistlikeks.


Keskerakondlasena volikogusse pääsenud, seejärel rohelistega liitunud ja nüüd Toomas Kivimägi valimisliidus linnavolikogusse pürgiv Laarmann soovib tema hinnangul mittevajaliku Pärnu automaatse hoiatussüsteemi (PAUH) maha monteerida ja PAUHi hooldusraha eest Side tänavast linna piirini rannatee ehitada.



Linnavalitsus arutas tänasel istungil Laarmanni eelnõu ja otsustas seda mitte toetada. “Automaatse hoiatussüsteemi hoolduslepingu katkestamine ei ole mõistlik, sest siis katkeks viieaastane seadmete garantii, mis praegu lõpeb 2012. aasta kevadel,” ütles abilinnapea Simmo Saar. “Hooldus- ja sidelepingute katkestamine lõpetaks seadmete korrashoiu monitooringu, mille tulemusena ei saa me õigeaegselt riketest teada ja hädaolukorras võivad seadmed mitte töötada.”



Saar selgitas, et PAUHi hoolduskulu 131 700 krooni aastas võib esialgu küll kõrge tunduda, ent enamasti on tegu sidekuludega, sest seadmete igapäevast korrasolekut jälgitakse interneti kaudu. “Puhas seadmete hooldus on ligi 18 000,” lausus ta.



Abilinnapea Jane Metsa sõnul võiks linn PAUHi siseministeeriumile üle anda ise ülalpidamiskulude tasumist jätkates. “Siis ütleks riik, et see on tõesti vajalik. Praegu pole ükski teine linn samalaadset süsteemi linna raha eest ehitanud,” rääkis Mets.



Saar lausus, et Tartus on raudteejaama juures katsetatud hoiatussüsteemi, linnapea Mart Viisitamme jutu järgi on endine siseminister Jüri Pihl Pärnu süsteemi kiitnud.



Rannatee tahab linnavalitsus ehitada Side tänava pikendusest Mai elamurajoonini, kasutades selleks Euroopa Liidu abiraha. Tee maksumus on ligi kaheksa miljonit krooni, rahastamine avatakse 2010. aastal.



Laarmanni hinnangul maksaks Side tänava pikendusest linnapiirini ulatuva rannatee projekteerimine 100 000 ja ehitamine 400 000 – 500 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles