Pärnu sümbolhotell paneb talveks uksed kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannahotell.
Pärnu Rannahotell. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu Scandic Rannahotell sulgeb 31. oktoobrist kuni järgmise aasta 1. aprillini uksed.


"Arutlusel on hotelli sulgemine talvehooajaks olnud varemgi, kuid sellises mahus on see esmakordne," kommenteeris Scandic Rannahotelli direktor Kadi Saluoks.



"Varem on hotell olnud suletud jaanuari kahel esimesel nädalal pisiremontideks," täpsustas Saluoks.



Saluoks põhjendas hotelli terveks talveks sulgemiseks Pärnu hotellituru hooajalisusega. "Kindlasti ei sulge me hotelli ega lahku turult," kinnitas ta.



Selle aasta juulis oli hotelli teatel nende täituvus 97,4 protsenti.



Hotelli võtmetöötajaid Saluoksa sõnul hotelli talveks sulgemine ei puuduta, kuna nad on seotud ka Tallinnas asuva Scandic Palace hotelliga.



Ülejäänud personal seadusest tulenevalt koondatakse. "See puudutab umbes kümmet inimest," täpsustas Saluoks. "Kui nad soovivad kevadel naasta, siis loomulikult räägime nendega esmajärjekorras," lisas ta.



Pergo Hotels ASile kuuluva hotelli Pärnu tegevdirektor Raiko Lehtsalu arvas, et Rannahotelli sulgemine ei mõjuta neid kuigivõrd. „Pigem võib see mõjuda ranna rajooni hotellidele,“ ütles Lehtsalu. „Meie võime juurde saada mõne üksiku kliendi.“



Lehtsalu jutu järgi ei ole hotell Pärnu kunagi uste hooajalist sulgemist kaalunud. „Kesklinna hotellina ei saa me uksi ajutiseltki kinni panna,“ lisas ta.



Spaa- ja konverentsihotelli Strand tegevjuht Aime Vilgas ütles, et nemad ei plaani uksi sulgeda. „Me ei ole seda kaalunud,“ lausus ta.


Vilgas märkis, et varasematel aastatel on Strand madalhooajal pannud ajutiselt kolmetiivalises majas kinni ühel korrusel paar koridori.



Millist mõju Rannahotelli talvine sulgemine teistele Pärnu majutusasutustele avaldab, ei osanud Vilgas öelda. „Seda on väga raske prognoosida,“ ütles ta.



Tervise Paradiisi juhatuse liige Jaan Ratniku sõnutsi on Rannahotelli hooajaline sulgemine mõneti kurb, aga mõistetav. „Arvestades seda, et hotellides on talveperioodil külastajaid tagasihoidlikult, on see mõistetav. Ometi on kurb, kui Pärnu hotellid töötaksid ainult suvel ja sügisel uksed kinni paneksid. Tahame ju kõik, et Pärnus oleks külalisi aasta läbi, selle nimel peame kõik tööd tegema,“ lausus Ratnik.



Tervise Paradiisile Rannahotelli talvine sulgemine Ratniku arvates mõju ei avalda. „Meil on erinevad sihtgrupid, osa sügis- ja kevadkuid on spaaturistidele väga atraktiivne periood,“ märkis ta.



Scandic Hotels Eesti AS teenis mullu ligi 36,5 miljoni krooni suuruse käibe juures kolm miljonit krooni kahjumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles