Pärnus tähistatakse eakate päeva

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdimaja.
Pärnu kontserdimaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme, 1. oktoobril on rahvusvaheline eakate päev, Pärnus korraldavad eakatele tähtpäevaüritusi juba kümnendat korda Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengid.


Sellel aastal pööratakse tähelepanu terviseteadlikkuse tõstmisele. Linnaosakeskustes toimuvad seminarid, kus oma ala spetsialistid jagavad kasulikke nõuandeid tervisega seonduvatel teemadel.



Esimene seminar algab täna kell 15 Vana-Pärnu kultuurikeskuses Haapsalu mnt 11. Räägitakse õige rühi tähtsusest kõrges vanuses, tehakse näidisharjutusi.



Homme algavad seminarid kõikjal kell 10.



Raeküla Vanakooli keskuses Lembitu 1 tutvustatakse kopsuravikabinetti, Nooruse majas Roheline 1b diabeetikute jalaravikabinetti.



Ingerisoomlaste kultuuriseltsi majas Lõuna 18 räägitakse eakate vigastuste vältimisest, ühingu Elulust seltsimajas Rääma 40b meridiaanvõimlemisest.



Pärnu aianduse ja mesinduse seltsi majas Allika 2a on loeng tervislikust mõtlemisest ja eakate avahoolduskeskuses Tammsaare 11 naerujoogast.



Homme kell 12 algab päeva pidulikum osa Pärnu kontserdimajas, kus Pärnu linna- ja maavalitsuse ning kolledþi esindajad annavad edasi oma tervitused ja tänuavaldused.



Esinevad käsikellade ansambel, tütarlastekoor Elise, Laine Mägi tantsulapsed, Elulusti tantsutrupp, eakate avahoolduskeskuse laulukoor ja teised.



Kava jätkub kella 18st Raeküla Vanakooli keskuses, kus on võimalik tantsida elava muusika saatel ja oodata on üllatuskülalisi.



Eakate päeva seminarid on tasuta, kontserdimaja ja Raeküla Vanakooli keskuse ürituse piletid maksavad 30 krooni ning on saadaval kontserdimajas.



Lisainfot saab meilil eakate.paev@gmail.com, internetist aadressil

www.raekylavanakool.ee

või telefonil 5592 3417.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles