Maakonnad otsivad tuuleenergia teemaplaneeringu tegijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Priit Rajalo.

Lääne-Eesti maakonnad otsivad riigihankega ühiselt tuuleenergeetika teemaplaneeringu koostajat.


Hanke eesmärk on koostada Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Pärnu maakonna territooriumide kohta maakonna planeeringu tuuleenergeetika teemaplaneering koos keskkonnamõjude strateegilise hindamisega.



Teemaplaneeringu kehtestamisel selguvad potentsiaalsed alad, kuhu on võimalik tuuleparke ja nende võrku ühendamiseks vajalikke ülekandeliine reaalselt ehitada. Ülekandeliinide planeerimisel arvestatakse võimalike meretuuleparkide rajamise ja nende põhivõrku ühendamisega.



Saare, Hiiu, Pärnu ja Lääne maavalitsus otsustasid ühise tuuleenergeetika teemaplaneergingu algatamise septembri lõpus. Planeering peaks valmima hiljemalt 2011. aasta alguseks.



Hankes eeldatakse planeeringu maksumuseks ilma käibemaksuta 2,2 miljonit krooni. Hanke rahastamiseks kasutatakse välisabi.



Hankele saab pakkumisi esitada hiljemalt 13. novembril.



Varem on Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni juhatuse liige Jaan Tepp avaldanud arvamust, et maakondade ühisalgatus ei ole mõeldud mitte selleks, et selgitada välja parimad kohad tuuleparkide jaoks, vaid tuulikute arvu minimeerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles