Villa Artis kogub trolle

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Artis.
Villa Artis. Foto: www.reiser.ee

Tuleval kuul, 12. novembril avatakse villa Artises Norra armastatuima kunstniku Theodor Kittelseni (1857-1914) tööde näitus “Trollid, mäekollid ja vetevaimud”.


Oma teostel kujutas Kittelsen peamiselt Norra loodust ning muinasjuttude ja legendide tegelasi. Valiku Kittelseni töödest on muuseumi fondide põhjal teinud Sverre Følstad Blaafarve-værketist.



Väljapaneku Pärnusse toomisel on suur osa Buskerudi kunagisel maavanemal Åse Klundelienil, kes on suur Pärnu sõber ja aastaid vedanud koostööprojekte Pärnu maakonnaga.



Kevadisel kultuuriturismi konverentsil kõneles Klundelien trollidest kui Norra kultuurisaadikutest ja tõi näiteid Kittelseni loomingust.



Näituse korraldajad soovivad väljapanekut elavdada ja eeskätt lastele atraktiivsemaks muuta trollinäitusega, mis on kokku pandud suveniiridest.



Kuna paljud inimesed on külastanud Norrat ja toonud sealt meenena kaasa just trolli, palutakse pärnakail tuua oma kodutrollid villa Artisesse näitusele. Troll võib olla mõnel vahval postkaardil, tassil või taldrikulgi.



Trolle saab oma nime ja telefoninumbriga varustatult tuua villa Artisesse A. Adamsoni 1.



Näituse lõppedes tagastatakse trollid omanikele. Näituseperioodiks on Pärnus plaanitud kaks kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles