Saarde vallavolikogus võttis enim kohti valimisliit Koduvald

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde valla lipp.
Saarde valla lipp. Foto: Riigikantselei

Saarde vallavolikogu 17 kohta jagavad valimisliit Koduvald (9 kohta), valimisliit Saarde (4 kohta), Keskerakond (3 kohta) ja Reformierakond (1 koht).


Saarde vallavolikogu valimistel oli valimisaktiivsus 55 protsenti. Valimisliidu Koduvald poolt anti 51 protsenti häältest, valimisliit Saarde järgnes 25 protsendiga. Enim hääli kogus Kalle Song valimisliidust Koduvald, kelle poolt hääletas 362 inimest. 



Saarde vallavolikogus on 17 kohta, millele oli registreeritud 73 kandidaati ehk 4,3 inimest kohale.



Saardes panid valimisteks nimekirja kokku Reformierakond (9 kandidaati) ja Keskerakond (21 kandidaati), valimisliidud Saarde (20 kandidaati) ja Koduvald (23 kandidaati).



Vallavolikogu seniste liikmete hulgast ei kandideerinud Rein Volt (Keskerakond) ja Erki Kangur (Res Publica), ülejäänud pürgisid taas volikokku: 7 Keskerakonna, 5 valimisliidu Koduvald ja 5 valimisliidu Saarde nimekirjas.



2005. aasta kohalike omavalitsuste valimiste ajal valiti Saarde vallavolikogusse 19 liiget, neist 7 esindas valimisliitu Saarde, 6 Keskerakonda ja 6 erakonda Res Publica. Toona Res Publica nimekirjas kandideerinud Kalle Song sai enim hääli – 173.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles