Noori õpetatakse tööd otsima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte infopunkt.
Pärnu noorte infopunkt. Foto: AFP / Scanpix

Kuni 26aastased noored, kes ei tööta ega õpi, saavad asjatundjate käe all tasuta oma tööotsimisoskusi arendada. 


Tööotsimisoskuste arendamise koolitust korraldab Pärnu õppenõustamiskeskus. Noori koolitavad töötukassa Pärnu osakonna karjäärinõustaja Silvi Paara ning õppenõustamiskeskuse noorte infopunkti karjäärinõustajad Kätlin Muru ja Terje Jürivete.



Kolmepäevasel koolitusel räägitakse karjääriplaneerimise põhitõdedest, noored saavad ülevaate hetkeolukorrast majandusest ja tööturu olukorrast, õppimisvõimalustest Pärnumaal ja Eestis ning ettevõtluse alustamise võimalustest.



Kursustel õpetatakse tundma oma tugevusi ja nõrkusi, planeerimist ja otsustamist.


Arendatakse kursuslaste karjääriinfo otsimise oskusi, viiakse kurssi nähtavate ja nähtamatute töövõimalustega, õpetatakse tööotsimisel vajalikke dokumente täitma ja videotreeningu abil tööintervjuul käituma.



Tutvustatakse veel töötukassa teenuseid noorte töötute abistamiseks.



Koolitus toimub 4.-6. novembril algusega kell 9.30 Pärnu õppenõustamiskeskuse teise korruse saalis Metsa 1. Kursustele saab end kirja panna Pärnu noorte infopunkti telefonil 443 1515 või noorteinfo@parnu.ee.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles