Valimiste vaatlejale kutsuti politsei

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletussedel.
Hääletussedel. Foto: Urmas Luik

Vändra vallavolikokku pürginud ja pääsenud Andres Sõnajalg pani Vihtra valimisjaoskonna liikmed pühapäeval oma segavate märkustega nõnda heituma, et valla valimiskomisjon kutsus olukorda lahendama politsei.


Vihtra valimisjaoskonna esimees Reelika Arumäe rääkis, et valimisliidu Realistid nimekirjas kandideerinud Sõnajalg oma abikaasaga oli jaoskonnas vaatleja pühapäeval kella kahest päeval õhtul üheksani.



"Ta segas väga tugevalt meie komisjoni tööd. Tegi kogu aeg märkusi ja ettekirjutusi. Vestles pidevalt telefoniga, mis segas, kuna meil oli väike ruum. Õpetas kogu aeg, kuidas tuleb teha, nii et kogu meie meeskond oli endast välja viidud ja me jäime oma andmete edastamisega hiljaks," kirjeldas Arumäe.



Arumäe lisas, et Sõnajalal oli vaatleja tunnistus, kuid sellegipoolest ei oleks ta tohtinud mingil moel otseselt sekkuda komisjoni töösse.



Sõnajalg väitis, et tal on terve lehekülg märkusi selle kohta, kuidas Vihtra jaoskonnas rikuti valimisseadust, ning tema arvates oli selle komisjoni töö asjatundmatu.



"Politsei käis tõepoolest kontrollimas saadud informatsiooni, mille kohaselt komisjoni tööd segati. Olukord oli lahenenud ning Andres Sõnajala suhtes polnud alust midagi ette võtta, seega hoiatust ei tehtud," kinnitas Lääne politseiprefektuuri Pärnu politseiosakonna vanemspetsialist-infojuht Hedy Tammeleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles