Taluturg tuleb taas

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Steineri aias toimunud taluturg oli linnarahva seas menukas.
Esimene Steineri aias toimunud taluturg oli linnarahva seas menukas. Foto: Anniki Leppik

Laupäeval, 24. oktoobril 11-15 toimub Steineri aias Pühavaimu 8 taas Pärnu taluturg, kus värske talukaubaga kauplevad kohalikud tootjad.


Korvi ja põske saab pista head ja paremat: kodus küpsetatud leiba ja kooki, saunas suitsutatud sinki, Võrtsjärve suitsutatud ja marineeritud kala pakkuja, mett ja koduseid hoidiseid. Kindlasti müüakse kohalikku köögivilja, lihaleiba ja õnnelike kanade mune.



Sooja suppi ja teed pakub MTÜ Pärnu Pataljoni Kogu, toimuvad meisterdamise


töötoad kogu perele nii õues kui Maarja-Magdaleena gildi majas Uus 5.



Septembris esimesel taluturul käis huvilisi väga palju, kuid ettevõtmise tuleviku kohta ei oska korraldajad midagi kindlat öelda. “Talveperioodil ei õnnestu välitingimustes turgu väga hästi teha,” arvas üks korraldajaid Herdis Elmend. “Pärast detsembri jõuluturgu tuleb arvatavasti vaiksem aeg, eks siis kevadel näis!”



Kõiki talunikke, tootjaid ja perenaisi, keda huvitab edaspidi oma toodangu turul ja laatadel müümine, oodatakse Toidu- ja Veterinaarameti infotundi 5. novembril kell 12 aadressil Uus 5. Teemaks on esmased nõuded toidu käitlemisel ja kodus valmistatud toidu müümisel.



Taluturg toimub koostöös Maarja-Magdaleena gildi, Punase torni ja Pärnu linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles