Pärnu võimulepe saab allkirjad sel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi valimisliit peab koalitsiooniläbirääkimisi Reformierakonna, IRLi ja sotsidega. Pildil võtab Toomas Kivimägi vastu IRLi delegatsiooni.
Toomas Kivimägi valimisliit peab koalitsiooniläbirääkimisi Reformierakonna, IRLi ja sotsidega. Pildil võtab Toomas Kivimägi vastu IRLi delegatsiooni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnas võimuliitu moodustavad poliitilised jõud sõlmivad koalitsioonileppe sel nädalal, kõige varem homme.


Valimisliidu Toomas Kivimägi Valimisliit esinumber ja linnapeakandidaat Toomas Kivimägi ütles, et koalitsioonikõnelused on jõudmas lõpusirgele.



Kiivimägi sõnul on eesmärk sõlmida võimulepe sel kolmapäeval, kuid ta ei välistanud võimalust, et leppe allkirjastamine võib mõne päeva võrra edasi lükkuda.



Eelkokkuleppe kohaselt saab valimisliit linnapea, volikogu esimehe ning linnamajanduse ja planeeringute eest vastutava abilinnapea koha, üks abilinnapeakoht läheb Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) ning üks Reformierakonnale.



Kivimägi, kes on valimisliidu linnapeakandidaat, ütles, et volikogu esimehe ning abilinnapea kandidaadid avalikustatakse teisipäeva õhtul. Samas ütles ta, et enne valimisi nimetas valimisliit oma volikogu esimehe kandidaadiks Cardo Remmeli ja ta ei näe põhjust seda muuta.



IRLi kandidaat rahanduse eest vastutava abilinnapea kohale on Annely Akkermann ning Reformierakonna kandidaat hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonna eest vastutava abilinnapea kohale on Jane Mets.



Kõneluste põhieesmärk on Kivimägi sõnul saavutada tasakaalus linna järgmise aasta eelarve ning praeguseks on vaja jõuda kokkuleppele veel suurusjärgus 20-30 miljoni kärpimise osas. Kivimägi märkis , et viimase 20 miljoni kärpimine on kõige raskem. Selle peamise allikana nimetas ta suuremahuliste ja kallite kommunaalvaldkonna ja ühistranspordi lepingute ülevaatamist. Kivimägi toonitas, et nende lepingute muutmise eeldus on läbirääkimised teiste osalistega.



Kivimägi jutu järgi on loodava võimuliidu üks eesmärk taastada Pärnu linna juhtpositsioon suviste kultuuri- ja meelelahutusürituste toimumispaigana.



Loodav võimuliit arutab ideed muuta Pärnu parkimiskorda nii, et sügisest kevadeni oleks parkmine linnas tasuta, tasuliseks jääks see vaid suvekuudel rannapiirkonnas.



Toomas Kivimägi Valimisliit tegi ettepaneku alustada kõnelusi Pärnus võimuliidu moodustamiseks Reformierakonnale, IRLile ja Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE), jättes opositsiooni seni võimul olnud Kesrakonna.



Pärnu uues 33kohalises volikogus saab Toomas Kivimägi Valimisliit 14, Keskerakond kaheksa, Reformierakond viis, IRL neli ja SDE kaks mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles