Veekeskuste üheksa kuu käibed kahanesid ligi 17 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus asuv spaahotell ja veekeskus Tervise Paradiis.
Pärnus asuv spaahotell ja veekeskus Tervise Paradiis. Foto: Urmas Luik

Pärnu Tervise Paradiisi, Tallinna Kalev Spa ja Tartu Aura ja veekeskuste üheksa kuu käibed on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kahanenud ligi 17 protsenti.


"Tervise Paradiisi müügikäive on võrreldes eelmise aastaga langenud 16 protsent, samavõrra on vähenenud ettevõtte tegevuskulud," ütles BNSile veekeskuse juhatuse liige Jaan Ratnik.



Ratniku sõnul on üldine turuolukord paranenud, võrreldes aasta esimese poolega.



"Problemaatilisem koht on endiselt kodumaine turg ja sellele suunatud teenused, rohkem positiivseid märke paistab Skandinaavia turgudelt. Konkurents turul on jätkuvalt väga tugev ja ilmselt selles valdkonnas kergendust niipea ei tule."



Ta märkis, et aasta loodab ettevõte lõpetada tagasihoidlikus kasumis ning tuleval aastal võiks tarbijakindluse kasv olla eelduseks käibe stabiliseerumisele.



Tartu Aura veekesukse juhataja Tiia Teppan märkis, et külastajate arv keskuses on kahanenud ligi 17 protsenti, selle võrra on kahanenud käivegi.



Teppan lisas, et vähenenud on spaakompleksi klientide arv, kuid ujujaid basseinidesse jätkub.



Sarnaselt Ratnikuga oli Teppan veendunud, et aasta lõpetab keskus positiivselt.



Kalev Spa veekeskuse juhatuse liige Hardi Krede ütles, et võrreldes 2008. aasta üheksa kuuga, on tänavu müügitulud vähenenud 10 miljoni võrra ehk 16 protsenti 52,6 miljoni kroonini.



"Vähenenud on vaba aja veetmine veekeskuses, seega kohalike külastajate arv. Aktiivsed harrastussportlased on endiselt külastajad," ütles Krede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles