Konkurss kutsub arvutis Eesti lipu pilte töötlema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eesti noorsootöö keskus kuulutab välja fotokonkursi “Eesti lipp Euroopas” ja arvutijoonistuskonkursi “Eesti lipp Sinu arvutis”, mis kestavad kuni 20. novembrini.


Fotokonkurss ei kutsu üles uusi lavastuslikke momente talletama, vaid olemasolevate fotode seast redigeerima pildid, mis tehtud Euroopa liikmesriigis ja kus pildil on nähtav Eesti lipp. Fotokonkurss on mõeldud amatöörfotograafidele vanuses 14-26 eluaastat.



7-14aastastele noortele mõeldud joonistuskonkurss kutsub üles joonistama Eesti rahvuslippu. Esimene kategooria eeldab arvutiprogrammi abil joonistatud ja hiljem töödeldud pilte. Teine kategooria on esmalt paberile visandatud pilt ja siis arvutis töödeldud.



“Laste teadmised arvutist on üllatavalt suured, aga nad ei oma teadmisi vabavarast ja teistest võimalustest. Elame jätkuvalt arvutisajandis ja siinkohal ongi paslik kaasa minna uuendustega. Konkursi eesmärk on julgustada noori kasutama infotehnoloogia võimalusi fotode töötlemiseks ja joonistamiseks,” sõnas Eesti noorsootöö keskuse kodanikukasvatuse projektijuht Tarmo Kruusimäe.



Võitjate auhindamine toimub kodanikupäeval, 26. novembril Tallinnas.



Eesti noorsootöö keskus on haridus- ja teadusministeeriumi hallatav riiklik noorsootöö asutus, mille põhieesmärk on noorsootöö suunamine ja korraldamine riikliku noortepoliitika raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles