Laenutatud raamatuid saab tagastada ööpäev läbi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu ukse kõrval asuva tagastuskasti abil saab laenutatud raamatuid ära anda ööpäev läbi.
Pärnu keskraamatukogu ukse kõrval asuva tagastuskasti abil saab laenutatud raamatuid ära anda ööpäev läbi. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Pärnu keskraamatukogu paigaldas septembri alguses maja peaukse juurde uudse tagastuskasti, mis võimaldab laenutatud raamatuid tagastada 24 tundi ööpäevas.

“Tagastuskast on avatud ööpäev ringi ja seitse päeva nädalas. Kasti saab jätta kõiki keskraamatukogust laenatud raamatuid ja CDsid, laenaja tuvastatakse vöötkoodi abil,” ütles Pärnu keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas.

Tagastuskasti tühjendatakse raamatukogu lahtiolekuaegadel ja tagastus fikseeritakse esimesel tööpäeval pärast tagastamist. Kui teil oli juhtumisi raamatuid tagastades viivis, siis selle saate maksta, kui järgmisel korral raamatukokku tulete.

Visase jutu järgi on sellised raamatukogude juures asuvad tagastuskastid maailmas küllaltki levinud.

“Tahame, et lugejatel oleks võimalikult mugav,” sõnas Visas. “Kui iga kuu viimasel reedel on raamatukogus kinnine päev, siis näeme, kuidas paljud raamatuid tagastada soovivad inimesed lähevad nukralt tagasi,” kirjeldas ta raamatukogutöötajate tähelepanekuid.

Visas rääkis, et tagastuskasti väljanägemine ja asukoht kooskõlastati raamatukogu arhitektidega. “Et see siia sobituks,” selgitas ta.

Keerukat tagastusautomaati, mis triipkoodigi loeb, Pärnu keskraamatukogu selle kalli hinna tõttu endale lubada ei saa. “Sellised asuvad vaid maailma tähtsamates ja suuremates raamatukogudes,” märkis Visas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles