Suurt tungi gripivaktsiini järele veel ei ole

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Et Pärnumaal pole lähiajal ühtki grippi diagnoositud ja haigestunute arv püsib ajaperioodi tavaline, ei ole gripi vastu vaktsineerijate hulgas suurt tungi märgata.


“Oktoobri lõpunädalal haigestus ülemiste hingamisteede viirushaigustesse 199 inimest, neist lapsi 112. Novembri esimesel nädalal olid arvud vastavalt 213 ja 138 – väga väike tõus. Grippi ei ole aga Pärnumaal diagnoositud,” selgitas Pärnu tervisekaitsetalituse juhtivspetsialist epidemioloogia alal Maie Köösel.



Soovitav olevat vaktsineerida tavagripi vastu, sest uue ehk seagripi vaktsiini Eestil veel pole. Vaktsineerivad perearstikeskused, see on vabatahtlik ja mõju kestab aasta.



“Esimeses kvartalis vaktsineeris end 324, teises 7 ja kolmandas 82 inimest,” avaldas Köösel selle aasta andmed Pärnumaa kohta.



Ilmselt soosib tagasihoidlikkust hind. Kui apteegis maksab vaktsiin 87.70, siis näiteks OÜ Ülejõe Perearst vaktsineerib 120 ja OÜ Pärnu Perearstid 150 krooni eest.



Pärnu perearstikeskuse vaktsineerimiskabineti õde Riina Helm tõdes, et päevad on erinevad, näiteks eile hommikul soovis kohe esimese tunni jooksul end gripi vastu vaktsineerida neli inimest. OÜ Ülejõe Perearsti õde Age Aasa avaldas, et mõnel päeval on rohkem, siis jälle vähem inimesi – tungi ei ole. OÜ Mai Perearstidest vastati, et kui eelmise aastaga võrrelda, käib inimesi rohkem.



Epidemioloog Köösel soovitab Eestis leviva gripiga võitlusse astumiseks igaühel oma organismi tugevdada: käia palju värskes õhus, süüa C-vitamiinirikkaid toite, teha küüslauguvõileiba ja hoiduda eriti väikelaste puhul rahvarohketest kohtadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles